Sunday, January 16, 2011

~ sabar + kuatkan hati ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

januari ni ..dugaan datang silih berganti...tp, kegembiraan jugak ade terselit antra dugaan itu..=) sebab kadang2 apa yg kita impikan xsemestinya berlaku seperti kita ingin..benda yg kite syg xsemestinya mnjadi hak kita selamanya..kadang2 keindahan itu hanya sementara utk bg kite hepi kan..

selalu kena ingtkan hati jgn sesal dgn apa yg telah berlaku...jgn selalu keluh akan apa yg terjadi..jgn slalu ungkit dgn apa yg kite dh buat..sbb tu sume tnda kite xbersyukur kan walapun kdang2 tu ade jgk terselit kat fikiran n kata kite kan..tp, slow2 kite leh ubahnya kan..insyALLAH..

diri ni pun bukan sehebat mana utk nasihat org tp cuba yg terbaik agr dpt share ilmu ngn org n dpt serba sedikit ilmu darpd kwn2 yg lain..xleh kedekut ilmu kan..=)  jauhilah diri ini daripada segala buruk prasangka terhadap org..ibu pun selalu nasihatkan sye..." kite hnye mmpu berusaha yg terbaik n berdoa selalu selebihnye ALLAH tntukan..ingt tu angah "....kena bnyak2 sabar..thnks jgk untuk ukhti yg byk nasihatkn sye time sye down n sedih sgt bile dpt thu akn hal itu..ukhti byk naikkn semangat sye blek..mntk sye selalu berfikiran positif n cube take it easy..n xlupe jugak kat akhi yg byk nasihatkan sye.. " janganlah kite berprasangka buruk kepada orang lain "

dpt artikel yg best drpd blog ni time mencari idea..=)  sis hayati...antra ayt die ialah..  " Kita tetap buat baik, walaupun tidak dibalas baik. Sekalipun kepada orang yang tak buat baik kepada kita "...nak tahu cerita die, lawatlah blog sis ni ye...best cerita die..=)



sabar + sabar...=)


thnks kawan2 yg selalu bersama2 saye, nsihat sye n naikkn smengt sye..lagi2 time dpt result kan...huhu..=)

mekaceh kawan2 yg sudi jadik kawan2 saya..im really appreciate it..=) hopefully it will never end...amin..=)

2 comments:

izyanainaa said...

b..sabar je k..

kasih dania said...

ling...thnkss a lots dear..=) alhmdulillah..b rase lega n hope b akn kuat lagi..amin2..=) miss u a lotsssss....=)