Thursday, March 31, 2011

~ a story ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

b4 balik shah alam, dpt berita sal nnek saudara ..innanillah..telah kembali kepangkuan ILLAHI..al-fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat serta ditmpt dlm kalangn org2 yg soleh serta solehah..amin..ALLAH lebih sygkan dia..



nak balik shh alam pun rasa berat hati sgt..huhu..rasa xckup cuti lagi..xpelah, nnti balik lagi..byk kerja kat shh alm dok tnggu tu..=)) walaupun agak penat time dok rumh tp best sgt..hihi..adik kecik mken nakal, jlan2 sana, pnjat sana sini...yg bestnya, kamu dh pndai ! hehe..pndai ckp,pndai merajuk, pndai mengadu ..suma kamu pndai na...hehe.=))




video
time kat tesco.=))

hari ni 1st day g class..baru tahu kerja dh mken byk..bila lah mau buat kerja2 ni..huhu..

huuhuuu..

insyALLAH, sok trip ke TLDM, Lumut n  Pangkor wif housemates n kwn2 len..=)) smoga selmat pergi n balik..amin..=))

jalan2 jap.=))

mr.doble I,sori if slalu kaco eh..=(

bye..byee.......

Sunday, March 27, 2011

~ hujung2 cuti ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa..

semalam ada mkn2 sikit kat umah nek saudara sebelah ayh..smbut bufday makcik2..=)) dpt jugak mkan mkanan kampung..kari, sambal, ulam2...n biun sup! waduuuh2..alhamdulillah..







happy family..

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


cuti dh nk habisssss......=((  huhu...xpe, bersyukur still ada cuti..=) berita gumbira...sebb jadual sem ni sgt bgus tp mintk2lah xtukar dah..huhu...3 hri je class...yezzzza....!!! hehe..=))

dpt berita tadi..nek saudara masuk spital..sebab cancer...xsure cancer apa...tp, agak teruk dah..hrp nek akan sihat..amin2...permudahkan segalanya, ya ALLAH...



Saturday, March 26, 2011

~ kek n bunga ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

ni khas tuk my cik akma..hehe..ni tin icingkan kek sponge..tapi xlah lawa cgt..hehe...comot momot je tin tgk.psatu tlg wat cupcake fondant utk prg bertunang..=)) .n tin wat bunga from gum paste..mcm gula laa..hehe..=)


ni kek besday..tender tuk kilang.=))

tlg my sis wat cupcake fondant..=))

wat bunga kat kedai mak cik..=)) mcm sng tp renyah..hehe..

besday girl..=)) all the best ok deaar..=)

im so hepi to my dear BBFF..insyALLAH, DIA thu seglanya yg terbaik utk hambaNYA..smoga anda dn dia bhgia n smoga ALLAH permudahkan urusan kalian...amin....n doakan sye bertemu dgn my jodoh ye..hehe..amin2..=)) <3

~~ cuti dh nk habissssssss...waaaaa.=(((

Thursday, March 24, 2011

~ saja2 ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

baru je balik penang..selesema dah mai dah..huhu..mungkin kena hujan ahad lepas tu kot..lama dah rasanya...sob2....huhu..insyALLAH nnti cepat sembuh..mkn obat on time ye!!.=))

haaaacummm!!!....sob2...



rajin plaak dok edit photo..hehe....saje suka sukiii..heeh..=))





** tiap sakit hanya mengingatkan akan bernilainya sihat, tiap sedih sekedar menyedarkan akan indahnya bahagia dan tiap kehilangan menunjukan betapa berharganya apa yang kita miliki saat ini..



Wednesday, March 23, 2011

~ =) ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

im hepi with the msg..=)

welcme n thnkss..Mr.doble I..=)

thnks frens..=)


gmbr hiasan from En.google..hehe..ibu masak nasi ni hri ni...xsempt nk cpture..hehe..jom makan!! have a great lunch frensss..=))

~for every second i had, i wish i will always happy with the one that i love especially my family..n may ALLAh will alwys bless us.amin,,.a few days left..=(

**Sesungguhnya “MEMBERI” itu jauh lebih baik daripada “MENERIMA” .. Namun sebuah penerimaan yang tulus ikhlas adalah jauh terlebih baik daripada sebuah pemberian yang mengungkit dan menyebutnya berkali-kali..
** Bersyukur dan berpuas hatilah dengan apa yang anda miliki sekarang.Jangan sekali-kali berfikir bahawa anda akan bergembira setelah memiliki perkara-perkara yang tidak anda miliki sekarang.




Tuesday, March 22, 2011

~ touching plak..~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

masa dihabiskn dgn tgk tv je cuti ni..hehe..=)) tgk crita kat astro ni tajuk KASHAF IMANI..tjuk mcm xberapa nk best tp try tgk jugaak...mula2 start dah mcm takot pun ada..jln cerita dia best.=)) tp, rasanya crita ni dh lama kuar tp ni bru bekesempatan nk tgk..hehe..al-mklum sbeulan lebih xbalik.hehe..=)

tgk cerita ni boleh lak nges kan..sedih sebab dia takot xsempat nk mntk maaf ngn mak dia n mcm2 lagilah..kena plak dgn lagu Opick tu..yg pntg, walau apa pun pekerjaan mak dia , dia ttp sygkan mak dia n a sentences which his told Imani to tell his mother " syurga saya di bawah telapak kaki mak "..bila dgr tu rasa sebak sgt dgn acting dorg lagi..hmm..mak dia rasa mcm terharu sgt..

Mengisahkan tentang gambaran alam roh. Kashaf seorang remaja bermasalah yang tinggal dengan ibunya, Rosnah yang bekerja sebagai GRO dan adiknya, Shamim seorang pelajar kolej.

Mereka tinggal di sebuah rumah flat di Kuala Lumpur. Kashaf bekerja menghantar dadah setelah berhenti sekolah semasa darjah 4. Satu hari, Kashaf telah dipukul hingga cedera parah dan dia koma.

Semasa koma dia dapat melihat semua yang berlaku di sekililingnya tetapi orang tidak dapat melihatnya, seakan-akan dia sudah mati tapi hanya seorang saja yang boleh melihatnya, iaitu Imani. Dia meminta tolong dari Imani untuk memberitahu keadaannya kepada keluarganya dan membantu keluarganya bertaubat.

Kashaf...suka tgk dia belakon.

ALLAH telah buka hijab mata Imani utk lihat roh...

ingat lagi kadang2 ibu suka cakap “Kalau hampa semua dah habis belajar dan
kerja… bolehkah kirim duit kat Ibu? Ibu bukan nak banyak pun…  semoga aku dpt makbulkan permintaan ibu ini..amin2..bantulah hambaMU ini..amin..

ni lagu Opick tu : TIADA DUKA YANG ABADI..leh tgk kat u-tube ni..opick..

Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rebulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

 =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Monday, March 21, 2011

~ penat tp best!! ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

semalam..kak long big's day...congrats ye sis!!!!!..=) pastu, dh janji ngn si kecik nk bwk g karok n bowling..huhu..smlm jgk setelkan..hehe...wayang nnti ade mase kite g lak ye syg? hee..smlm kak ngah dh penat ..=)













ok......bye2..=))

~ alhamdulillah..=)) thnkxx ALLAH...sgt hepi with <3..to my dear BBFF, im hepi 4 u..doakan sye jugak ye..=))


Sunday, March 20, 2011

~ yess!! ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

alhamdulillah..safely arrived at Butterworth around 5a.m..huhu..dlm bus mmg tiduur je lah kan..al-maklum, letih berexam..hehe..pastu, g pekena nasik kandar ..yeaay..macam shur dh plak..hehe..lapaar wooo~~~ hehe..
n thnkxx to faiqah n asri cz sudi tumpangkan saye utk ke sek 17..=)) thnkx na n tmnkan smpai bus tiba kt lane tu..hehe..~~ sori sushkan..=(

isi perut dulu kat Pak Li ..hehe..sweet kapel..=)

pagi tu pas smpai umah xtiduur..huhu..kui  9 dh smpai kat kedai..=).. tlg jaga kedai kek my mak long ...=)) part time job lah kejaap..hehe..




pekerja yg rajin..hhee..rajin bergmbar...=)) hehe..


comei kan fondant ni..=))






ok..=)) tidur..ngntokssss...=))

~ seboleh mungkin, diri ini ingin mmbuatkan org sekeliling bhgia n sentiasa tersnyum....=)) ~

insyALLAH...kita akn sentiasa diberi kegembiraan olehNYA..amin..=)