Saturday, January 22, 2011

~ 1 incident ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

ya ALLAH,kelmarin baru balik berjlan2 pusing2 dgn my family...xsampai sejam  dengar siren bomba..mule2 ingt bkn kat area sini..so, just think what they do n npe bunyi mlm2 ni..dengar2, mken dekat n maken dekat..pastu dengar lak bunyi ambulans..bising2 kat luar rumah..ya ALLAH, kebakaran rupanya..tengok kat atas, asap berkepul2..mken lama mken byk..

.ambulans n bomba xhenti2 bunyi siren n bomba hmpir 20 kenderaan bomba dtg kt tmpt kejadian menurut my dad sebab tangki air yg disalurkan oleh kenderaan bomba tidak cukup..so, dorg akn smbung n smbung utk padamkan api....ambulans xdpt kire but i thought it was a worst condition..kebakaran berlaku kt kilang mainan..api tu merebak dgn cpt skali...dlm bberapa jam lah bru api boleh padam ...amek mase yg lama..org dh penuh kat area situ..

pagi tadi kuar, still ade lagi asap kt kilang tu..kenderaan bomba pun byk lagi dlm 8 kenderaan..mungkin baranya maseh ada lagi kot..nseb baik xde org dlm kilang tu time kebakaran berlaku..cume ade beberapa org sesak nafas sikit sbb asap terlalu byk..harap nnti keadaan makin elok..amin..

harap dpt mmbntu org sekeliling nnti...amin.

2 comments:

al_hakim said...

moga semuanya baik2 saje..=)

kasih dania said...

insyALLAH..harap2 begitulah..=) thnks ye.=)