Monday, December 6, 2010

~ 1 Muharam 1432H ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

alhamdulillah, 1 Muharam tiba lagi..syukur diberi peluang lgi..=) pejam celik pejam celik, dh setahun dh kan..xterasa...umur pn mken meningkat, dh bkn berbelas2 thun tp awl 20an dh..huhu..byk lagi bnda n hajat belu tercapai..smoga sempat capai semua yg diimpikan dgn izinNYA..amin2...

bila msuk thun baru ni, kenalh wat azam utk diri sendiri kan..utk kebaiikan kita, org sekeliling n agama, bangsa dn jgk negara...huhu..yg ne azam xtertunai thun lepas, hrp thun ni dpt cpai..cuba yg terbaik utk achieve wht do u want..teringt time skolah2 dulu, nyanyi lagu Maal Hijrah, rasa sgt bersemngt n mmberikn kite utk terus berusha kearah kebaikan dgn redhaNYA..=)

sempena menjelang thun baru, 1 Muharam 1432H ni, sye jgk nk mintk maap kat semua org kot2 lah ade slh ckp or tersinggung prasaan smada sngaje or xsengaje, mohon maaf ye..kita bukak buku baru ok...bnda dh lepas tu biarkan lah, take it as a experience to ourself..xde yg perfect in this world rite.yg pntg kita realize akan kesalahan yg tlh kite buat n cuba utk tdk buat lgi ye...=) insyALLAH...yg baik semuanya dtg daripada ALLAH S.W.T, dan yg buruk tu dtgnya daripada diri kita sendiri..hijrahkan lah diri kita more to kebaikan..amin..=)


saat yg lepas milik ALLAH, yg akn dtg dalam rahsia ALLAH, yg kita miliki hanya detik ini, namun tetapi ia tetap hak ALLAH...

utk itu, jgn lupa ye baca doa akhir tahun selepas solat asar, doa awal thun selepas solat maghrib..=)

DOA AKHIR TAHUN

DOA AWAL TAHUN

SALAM MAAL HIJRAH....

4 comments:

najihah iman said...

salam maal hijrah cik spongebob ;)

zue anak sudin said...

sama la org sni...mintak maaf juga atas segala2. dlm keadaan sengaja @ tak sengaja..sedar @ tak sedar.
t.care fathin. may this coming year will be better than last year. a great new beginning

Cik Akma said...

salam maal hijrah walaupon dah lambat. ma pon nak mintak maaf. maafkan ye? :)

kasih dania said...

wawa...salam maal hijrah nobitaa..heeh..

zue...sama2...bukak buku baru ye..yg lama tu kite tngglkn jadikn taualdan n kenangan..hehe...insyallah..amin2

maa...xpe, dlm buln muharam lagi..=) hehe...sudah semestinya..sama2 kite ye..maaf tin jgk ye ma..=) miss u dear..=) n smoga ma kecapi kebhgiaan..amin2..=)