Thursday, November 25, 2010

~ Syahadat Cinta ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan drpd seorang wanita biasa....

hmm..new sem dh start tapi class byk jgk yg xde lagi..Dr.Sami menunaikan haji di Tanah Suci...awl bln 12 bru balik..so, subject yg dipegang olehnya belum start ape2 lagi..msa pun byk terluang...hehe..xtahu nk wat ape..so,tgk la crite ape yg ade kat lappy ni..ika n wa, layan korean ajer..sakan dorg..nk layan jgk tp mlas plak sbb byk cgt episode die..hehe..so, tgk je crite syahadat cinta ni..hmm.not bad crite ni...but for me, KCB stil at 1st ranking ..hehe..

kisah ni pasal seorang remaja lelaki yg byk melakukan kesilapan dlm hidupnya smpai satu masa ALLAH telah mmberikan dia hikmah drpd 1 insiden lantas membuka pintu hatinya utk belajar agama dimadrasah serta mndekatkan diri kepada  Yang Maha Esa..seterusnya,ada sedikit kisah percintaan dlm ni...



** ALLAH menyayangi umatNYA kerna itu DIA senantiasa mmberikan ujian serta dugaan agr kita sedar akn kasih dan sygNYA terhdp kita..haruslah bersabar n ikhlas menerima suka dan duka dlm hidup ini..=)


10 comments:

edi_fm32 said...

yup cerita ni mememang best..pnh dgn unsur pengajaran.Dr seorng y tdk mengerti kpd agama tlh mendampingi agama,dr seorg y x kasar dan kejam menjdi org y lemah lembut dan pnuh perikemanusian. Kesabaran terdidik dr prstiwa dia kne ambil air tiap2 hari.

Klu percintaan pula,memaparkan persaan mencintai dan dicintai oleh dua wanita y bbeza.Last pak khyai menyarankan spy mengambil keduanya..

ctr KCB pn best gk..lbh2 lg y no2.memaparkan suka,duka asam garam khdpn.y paling sy suka dlm perjalanan dia mencari cinta,dia berjaya dptkn cinta dr wanita y dia cintai.

ctr KCB y drama sy lum tgk lg..huhu..pjg lak komen sy ni..hehe

kasih dania said...

edi...awk pn tgk crite ni ek?? best kn..ahaa..dua wanita yg berbeza..sorg yg convert from kristian into islam..sorg lgi muslimah dari persntrian itu..

sye suke sgt kcb tau..ahaa..akhirnya azzam dpt bersama dgn anna,wanita yg dia cintai pd pndandn pertama..kalu dh jodoh xkn kemana kn..walau anna dh berkwen dgn seseorng, azzam bertunangn dgn seseorg kn..

yg drama sye dh tgk..lagi byk dugaan utk sepasang suami isteri ni serta fmly dorg..ade dlm 56 episode..best tau..hehe..

**xpe,koemn pngjg lg pn xpe..heheh...kn pndpt tu..=)

edi_fm32 said...

hehe..sbrnya sy kaki movie gk...klu x online,sy kn tgk movie..y drama sy lum de ksmptn nk tgk lg.1 lg movie indo,sy ske laskar pelangi.byk nilai2 kemanusian.hehe..lbh2 lg de pelangi.

kasih dania said...

ooh..patotlah...hehe..sye suke movies mcm ni..cm sejuk je tgk..hehe..laskar pelangi best ?? awk suka sgt dgn pelangi ye??? kat post pn pelangi..hehe

edi_fm32 said...

yup laskar pelangi best.ctr sal ank2 miskin y pentingkan ilmu..sy ske sgt2 kt pelangi.klu dpt jumpa sy mesti hppy sgt2..but dh lme sgt xjmpe..minta2 msh de ksmptn wktu tk bsua.

kasih dania said...

nnti nk try tgk plak laa..mmbe ade novel die..heeh..insyALLAH, nnti kalu sye jmpe sang pelangi, sye bgtau awk ok..leh awk g tgk..hehe..

** rjen update komen ye..hehe

edi_fm32 said...

nanti tlg tgk tk sy k..hehe..sy ske smua y de kaitan dgn blogger..

zue anak sudin said...

wah, fathin ngan cite2 islamic ni mmg updated. bkn mcm aku.. -_-"

wawa lak updated ngan cite2 korea. haiihh.. mcm2.. huhu...

azwa_amani said...

suka citer ni..amani dah tgok dah...comel lah muslimah tu.. :)

kasih dania said...

zue...xdelah update sgt zue..hehe..crite ni je yg ade kt lappy wt mse skng,amek kt gmie...hehe...nk tgk korean, byk cgt episode..hehe..

amani...amani dh tgk ye?? ahaa..muslimah zainab anggun..tp, semuanya comei2..hehe..