Friday, April 2, 2010

~ relevankah aku dihatimu? ~

bismilahhirrahmanirrahim...

alhamdulillah, habis jugk novel wawa yg dipinjam hari rabu mnggu lepas pas hbis exm...hehe..nk bce time cuti2 ni but xde mase..dh hujung2 cuti ni bru lah smpat bce..kisah dlm novel ni byk sal persahabatan..sgt best n byk jugk mngajar saye sal agama..sungguh indah kata2 debater pencen tu, Carl Duke Adam, C.D.A..mnyentuh jiwa seorng perempuan..huhu..n his was a caring + charming n plg pnting die seprng yg islamic..byk mmbntu shbt sejatinye dlm berjye di duniawi n di akhirt kelak..banyak jugk ayt2 die yg stil terngiang2 dlm fikiran ni..cre dorg berkawan, lsg nasiht-mnasiht..bhgienye persahabatan jika bersulamkan kejujran + kasih syg ALLAH..terlalu byk ayt2 dlm novel ni byk beri sye pngethuan yg mndalm serta bnda yg bru..kata2 C.D.A yg mseh sye ingt "Aunul Mardhiah, sudikah kau menemaniku mengunjungi Baitulharam?"..

antra ayt2 yg tertulis dlm novel nye :


~ we come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly,  by Dr.Firdaus Aliff ~
~ cinta perlu ada dlm semua hal. cinta pada yang Maha Pencipta, cinta pada Para Rasul, cinta pada keluarga, dan cinta pada makhluk Allah yg lain kerna kita sama2 bernaung di bawah satu langit, by Granma Aisyah ~
~ ya Allah, Tuhan yg amat mengetahui perka2 ghaib. Jika Engkau mngetahuui bahawa pilihan ini terbaik bagiku, buat agamaku, penghidupanku dan hari kemidianku, maka berikanlah dia kepadaku, dan mudahkanlah dia bagiku, kemudian berkatilah ia kepadaku. Amin ya Rabba A'lamin, by Nurul Akasyah 
( Ainul Mardiah C.D.A ) ~
~ Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rinduknlah aku pada sseorng yg merindui syahid dijalanMu..Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agr tdk lalai aku merindukn syurgaMu. Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihMu, jgnlh kenikmtn itu melebihi kenikmtn indhnya bermunajat di spertiga mlm terakhirMu. Ya Allah, jika Kau halalkn aku merindui kekasihMu, jgn biarkn aku melmpaui batas sehingga mlupakn aku pd cinta hakiki dan rindu hny padaMu, by Carl Duke Adam ~


novel nye...=)


tokyo tower..tmpt luahan rase antra kaduk n syah..so shweet..=)



bunga sakura...kesukaan kaduk n dibumi matahari terbit ni lah, detik2 kemsraan dua sahabat ini bertukr mnjadi percintaan ..=)

** to najwa najihah shaari.....arigatou pnjmkn buku ni ye..ganbatte kedasai n slmt plg ke daigaku!! **

4 comments:

zue anak sudin said...

waaaahh...mcm best je. nnt nak pinjam~ ;)

kasih dania said...

hehhe....zue..best...n rse cm jeles je bile bce novel2 ni kn..bhgie tgok dorg2 ni..ya allah...okok..ni mek wa onye..heheh

najihah iman said...

:) senyum je baca.

enuazizah said...

salam kenal.
sedang searching gambar tokyo tower yg muncul ada di blog ini.
:)
ingin sangat ke Japan.
:D