Saturday, April 24, 2010

~ kenapa dgn saya hri ni? ~

bismillahirrahmanirrahim...

hmm...xthulah knape dgn diri ini hri ini..rase cm xberapa ada mood..rase sedih + gembira..sumenye bercmpur baur..rase cm ade a big prob kt head ni..bile pkir2 balik ape lah big prob tu..mgkin jgk sal india tu tp but bkn yg tu..bialah..moge hri2 akn dtg ni, jdik ok n bertmbh ceria dgn kehendakNYA...hidup ni penuh ngn cabaran dan jgk dugaan..itu kite kne akuinye kn...rase diri ini mcm lain cgt..xthu knape..hny DIA yg thu..

hari ni rasa mcm asek termenung jee...nk wt kje ape, sume xde mood..nk ckp pon cm mlas je..rase cm ade berlian k tmulut ni..bile ckp nnti kuaq la berlian ni...hehe...hrp mslh2 yg dtg ni akn dipermudahkn serta diberi petunjuk agr sye dpt setelkn ia secepat yg mungkin..

**Kita sering nampak derita hari ini, tapi kita jarang ingat kebahagiaan untuk esok hari, jadi belajar lah untuk menghargai apa yg kita miliki hari ini, kerana kita takkan dapat mencapai penghargaan untuk esoknya jika semuanya telah tiada…..

g tgok movie kt teater hall kt MSU cte how to train ur dgaron...rse best tp bad mood stil ade jgk.hadoii but sye cube utk hepikn hti ni even dlm hati ni ntahlah....xterkata rasenye....bialh ia nye jadi rhsie yg sye sndri xthu knape...mgkin 1 hri nnti akn thu jgk kot...insyALLAH..DIA dh aturkn segalanye dgn sempurna...=)

ni lah ctenye....thanks to MSC club n sape2 yg anjurkn ni ye...best..hope akn ade next movie..leh jumpe kawan2...heheh...suke2...=)

ya ALLAH, kuatkan lah diri ini....

4 comments:

najihah iman said...

sabar ye Tin..dapat kesan ni.
instead of india things tu,might be sbb tin nak balik rumah.jumpe dgn bonda n d rest beloved femly. dont be sad k.


Oleh itu, maka tetapkanlah kepercayaanmu bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai dengan kemudahan; sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai dengan kemudahan. Kemudian apabila engkau telah selesai (daripada sesuatu amal soleh) maka bersunguh-sungguhlah engkau berusaha (mengerjakan amal soleh yang lain). Dan kepada tuhanmu sahaja hendaklah engkau memohon.
(Al-Insyirah: 6-8)

:)

zue anak sudin said...

sabar fathin.. teruskan tersenyum ok~
ptt la semalam korang mcm senyap je.
ye, aku pun pening pasal g india ni. mak n ayah non-stop talking n complaining abt it. mak sampai kate nak call miss zuhaira tu. haiihh... jgn la die pegi call sudah la.

semoga Allah permudahkan segala urusan kita. amiiinn~

kasih dania said...

wa...thanks ye wa..beselah tu..kdg2 dtg moody ni kn..mken lme mken byk probs kite kn..lgi besr lgi byk dugaan...heheh..insyALLAH..kite bersush2 dhulu bersng2 kmudian kn..amin..

zue..heheh..maceh zue...itulah zue, rse cm dh pnt pikir india ni..ade je xckop lgi kn..visa lagi ni..ratus lgi kn..hadusss....bykkn bersbr la ye..moge dpt ptunjuknye..=) smile...cheeesee..heheh

SyUhAdA said...

sabarlah tin..
mmg hidup nie byk dugaan..
ape yg psl india tu?