Friday, August 3, 2012

~ homemade biskut raya? ~



bismilahirrahmanirrahim....
coretan daripada saya...

alhamdulillah, dh msuk 14 Ramadhan dah kan..alhamdulillah, berkesempatan berterawikh...=)

ibu asyik dok tanya2, biskut raya apa yang hampa nak buat tahun ni? cepat bagi list, ibu nak beli barang..tapi buat sendiri lah na..err, okey ibu...

teringt dolu2, time bebudak, semua tersiap sedia..nak itu ini, ha, semua dah ada.. but now im already 22yo, so, kena independent lah sikiiit dengan membuatnya sendiri kann..hehe..


ni dari cik google..sedapnya.heehe

actually, banyak yang teringin tapi itulah, tak leh banyak2 sebab kena buat sendiri kan kan..-_-

antara biskut yang terlintas...

biskut cornflakes madu
biskut chocolate chips
biskut kristal
biskut casanova ( tak tau pasaipa nama dia cmni..huhu..)
biskut nestum
tart nenas
mazola
biskut makmur
biskut batu karang
biskut kacang peas


err, banyak kan? sebab listkan je dalam mind baru..hehe..kalu nak buat tu, mesti tengok yg senang n cepat n majority, baru boleh buat...kehkeh...nak start buat pun tak leh awal2, nanti hbes time berbuka..hehe..=)

cantek kan?

chocolate-chip-cookies2.jpg (450×368)
ni sedap..letak byk choc chip n badam..sodap..hehe

1339420371_395693897_1-Pictures-of--Biskut-Mazola-RM16.jpg (571×379)
feveret!..^^

P7040666.JPG (1600×1200)
ni lah biskut casanova...disaluti dgn kuaci n ats dia tu zig zag kan choc..=)



last pic ni..
cantek sedap menarik tertarik..^^


Ya Allah, I want to take a minute, not to ask for anything from you, but simply to say thank you, for all I have..salam Jumaat kawan2..=)


4 comments:

Anasyg said...

burp - erk...alhamdulillah-alamak kantoi termakan time puasa, ni thin punya salah la ni, menghidangkan kuih2 sodap di atas. (==')thin ni. aish, hehehe

Qaseh Dania said...

hahaha..posa yang yukk..hehe..saja2 nak bg anas terliurr..kehkeh..=p

Iha Zaliza said...

nom nom nom.. teringin nak rasa biskut casanova.. :D

Qaseh Dania said...

lha, sedap biskut ni..rangupp!.hehee..saya sua kuaci tuuu..hehe