Friday, February 10, 2012

~ Gunung Brinchang & Gunung Berembun ~

bismilahirrahmanirrahim.... 
coretan daripada saya...

alhamdulillah..the program went well..all the committee and participants were enjoyed !..this is my 1st time hiking Gunung..sekali hiking terus dua gunung..hohoho..ingt tak boleh nak daki but, alhamdulillah, sukses jugak..hehe..

1st gunung is Gunung Brinchang  n if not mistaken its 6666 feet..time hiking, mmg tak sweating la, dengan suhu yg agak sejuk..indahnya ciptaanNya..it takes about 4hours to reach the mountain top..bila dah smpai rasa  sgtlah bersyukur n hilang rasa penat sume tu..=) we can see others mountain also from this side n most of the mountain is covered by fog yg tebal..=)

at the top, there is a tower n kite leh naik utk tgk view yg lagi cntek..agaak gayat walaupun hny 3tingkat...on the 3rd floor, u can feel the fresh air n also can see the movement of fog..sejuuk kt ats tuu!..=)

we were having our lunch at the mountain top tu..ade satu pondok utk berehat..then, take a break jap pastu continue the program dengan menuruni gunung...nak turun pun dalam 4hrs jugak..yang bestnye, ktorg tembus kat Ladang Teh Boh..tpi on that time kabus agaak tebal lah..


the team..=)

b4 hiking..=)

during hiking..

err, mungkin ni baru separuh jalan..hihi

oyeaah, we did it!..=)

  sejuk kt menara ni..=)

playing UNO..=)

baru bertolak nk naik gunung..~~

 the tower..


ok, then for the 2nd day, ktorg ke daki Gunung Berembum plak..actually, our campsite just at kaki Gunung Berembun..=) waktu malam, rasa mcam menggigil je, coz seeeeejuk keadaan kat situ..huhu..air terasa seperti air yg dicampur dgn ice cube..hehe..

utk 2nd gunung ni,.not bad jgk lah pendakian ni..dalam 3hours jgk utk sampai the top..gunung ni tak sesejuk Gunung Brinchang..we were sweating alot!..its ok, its good jgk kan..>_<

lepas naik n smpai kat puncak, rest kejap n bergmbar, pastu turun..ktorg turun and tembus dkat ladang strawberry, oyeeaah..just pick up the strawberry n nyummy2! sedaap n sweet.hehe..=) actually, ktorg tmbus di kawasan MARDI..cantek kaawsan die..ade tman bunga n arnab pun ade..nice vieeww! tapi, keadaan dah betul2 exhausted time tu..=(

last, b4 we leave the place, ktorg mkan ice-cream strawberry with strawberry jelly on the top..rasa pure strawberry! love ittt!!..=p

 baru separuh jalan..

take a break!

finally, sampai jgk..=)

our team..

ice-creaaaamm..nyum!

red rose..<3

as usual, pergi mana2 slalu ade LDK kan? hehe..so, my team is PURPLE..we need to do short sketsa about transformer versi melayu n dgn lagu Baby ( Justin Biebier )..hehe..just try our best..hehe..=) well done frens..=)

bila tgk balik video transformer ni, rasa kelakar la plak...hehe..

purple's team..=)

Just read the lines upon my face...


** salam jumaat kawan-kawan..
**enjoy ur weekend ye..=)

6 comments:

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

Huaa!! nak panjat gunung juga!!...

...

...

sigh~

Mesti seronok kan? :)

Qaseh Dania said...

ws...tnngu balik Malaysia nnti, boleh pnjt gunung!..hehe..=)

alhamdulillah, enjoy !walaupun bru 1st time hiking..hehe..=))

Anasyg said...

OH ! SANGAT Memberangsangkan entri kali ni fathin - a very good job to you. anas bangga dapat seorang blogger yg PANJAT 2 GUNUNG SEKALIGUS haha ayat tableh bla - pe pe pun, mmg tengah gigit2 jari je tengok eskrem tu. Ol d photos ARE GRE8 - tapi ur file kat utube tu lambat la nak play sbb tenet cam BAEK sangat ngan i hehe - ol n ol, NAMPAK BEST GILE ! tahniah

Qaseh Dania said...

hahaha..thnks anasyg!..=) itulah, dah lah ni 1st time fathin pnjt gunung anas...huhu...pngalaman bru!.=))

hehhe..yeaah..mmg sedap anas!..hihi..aha, video kt utube tu agk lmbt cket..kat sini nk tgk pun tunggu lme jgk...tnet laju leh tgk..hehe..=))

thnksss anas!!..nnti anas pnjt gunung plak oke?? heee!!

saya said...

oh bestnyer :)
tak penah pulak daki daki ni :)

btw,thanks sebab sudi tinggal link kat entry bloglist iylia :)

Qaseh Dania said...

hehe..trylah nnti.ni pun 1st time fathin daki daki..hehe..
ur most welcme..=))