Sunday, October 14, 2012

~ october ~

bismilahirrahmanirrahim....
coretan daripada saya...


fuhh, lama tak menulis kat blog ni..too busy with pindah memindah n classes..


1st oct : orientation week..everyday 8a.m - 5p.m.balik2 mesti dah mengantuk..hehe..but i've learned lots of new things and new knowledge.. i've been exposed about basic things before enter clinical years..alhamdulillah, orientation week went well..=)

8 oct : bermulalah my clinical years di HTAR..actually, takut sebenarnya nak bedepan dgn patients, staffs at hospital..tapi kena adapt lah dgn environment sana kan..myb first time nak assist doc and clerk patients agk sush lah..try ur best!

my first posting was at obstetrics and gynecology department..for the 1st week, i've seen live for normal delivery, caesarean section, and excision biopsy of breast..nengok delivery, tetiba teringt kat ibu di rumah..9 bulan dalam kandungan ibu dan bukan mudah tuk lahirkan kita..hargailah dan sayangilah mereka..patients bila nampak their baby's face , terus menitiskan airmata..-_-




 orientation week at skill lab..

HTAR..^^








4 comments:

Anasyg said...

masing2 da busy skang, susah nak contact ye. :) good luck wth whatever things ur doing ya. :)

SaddLone said...

comel je aku tengok orang pakai baju putih tu.

Qaseh Dania said...

@anas, itulah, dh busy skng kan..nnti ada masa kita citchat lagi k.=) all the best to u tooo!

Qaseh Dania said...

@saddlone..hehee